4 dygn norr om Azorerna

Nu har vi ganska precis varit på väg i fyra dygn. Vi befinner oss utanför södra delen av Biscaya, 43°56N och 17°28W.
Gårdagen bjöd på regn och mycket vind på morgonen och under dagen svagare vind och sol. Vi har vinden från sydväst. Nu på onsdagsmorgonen blåser det mycket lite men havet är inte stilla. Seglen slår och orkar inte "stå". Vi går därför just nu motor och laddar batterier.
Tack Per i Helsingborg för ditt inlägg angående dålig laddning. Det är bättre nu. Spände fläktremmen samt ändrade inställning på den laddningsregulator som finns. Nu visar laddningsspänning 13,3 volt och när vi startade så hade vi 60 Amp laddning. Nu efter en timme laddar vi med 40 Amp. Det känns ganska bra nu.
Om vi går in i Brighton, som jag känner till sedan 2007, så finns där en bra diesel service firma. Borde kanske ta en genomgång...??? Vi får se, det är ju kanske en vecka dit.
Igår kväll såg vi val!!!! Uppskattar det till två stycken... Såg och såg men vi såg deras utblås av vatten vid flera tillfällen. Som en ångspruta upp i luften. Tyvärr såg i alla fall inte jag själva kroppen... men det räknas, vi har nu också sett val!
Under dagen igår, som började med regn och ganska kraftig vind blev det sedan soligt och härligt. Lagom vind från sydväst och delfiner kom till båten.
Elina och Lotta gjorde en härlig middag, kycklingpasta med Pesto. Mycket gott och vi åt alla tillsammans i sittbrunnen innan solen gick ned.
Nu har vi bytt partner under vakterna så natten som var gick jag och Hans samt Elina och Lotta. En enkel och behaglig natt men dock lite kall.
I natt och nu på morgonen såg vi två handelsfartyg. Första båtarna på över två dygn.
Allt är bra ombord, vi och båt fungerar som det skall.
Fick väderrapport för en liten stund sedan. Vi kommer att ha ganska lugna vindar idag och imorgon men sedan mer norr ut så kommer vi att få kraftigare vindar från väst och sydväst, 22 - 29 kn. Vi får se om detta finns kvar när vi kommer dit.
Om solen kommer fram idag tror jag att det blir "Hygiendag". Det innebär tvagning på akterdäck, från topp till tå.
Keep in touch!

Kommentarer
Postat av: kicki

Jag följer med stora intresset seglingen<1

Vinkar Kicki

2011-06-15 @ 14:21:31
Postat av: Per

Tjena,

verkar vara exklusiv kosthållning, ingen som är sugen på lite Ravioli :-)

Såg att det går ett race AZAB 2011, Azores and Back samtidigt, men det tajmar nog inte riktigt med er.

&0 Yachts startade från Falmouth 4/6 till Ponta Delgado, där de startar hemresan till Falmouth den 21/6 igen. Racet är för 1 och 2 mans besättningar

Kanske har de några prognoser på nätet?

Skönt att ha en erfaren atlantseglare som Elina ombord gissar jag.

Ha det bra och hoppas ni har tur med vädret.

Per

2011-06-15 @ 21:39:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback