Glad Midsommar!

Vi är hemskt ledsna att vi inte har skrivit på ett tag, men vi har helt enkelt haft lite semester. Vi är nu i Brighton, vi kom hit tisdag den 22a juni efter 10 dygn på Atlanten och i Engelska kanalen. Både Xavante och besättningen var lite tilltufsade när vi kom in i hamn så här har vi helt enkelt vilat upp oss och unnat oss både restaurangbesök och turistande inne i stan. Idag har vi däremot börjat förbereda oss för att kasta loss igen, Bengt har varit uppe i masten och checkat läget och vi fixar och donar med båten. Vi planerar att sticka tidigt imorgonbitti med sikt på Brunsbuttel och Kielkanalen.

Så vad som komma skall är cirka tre dygn på öppet hav innan vi når Tyskland. Kielkanalen är vi igenom på en dag, sedan så planerar vi ännu en tre dygns-segling ifrån Kiel till Sverige, förmodligen Ystad. Så snart kommer vi vara tillbaka i Sverige.

Vi kan i alla fall rapportera att vi har det väldigt bra, dessa dagar i Brighton var en skön paus i oceanseglingen, fast det gungar fortfarande lite när vi går på fast mark. Igår var Elina och Lotta ”landsjuka”, det gungade vart de än gick, lite illamående och törstiga var de också. Att de var ute kvällen innan kan ju inte ha med det att göra?

Idag på självaste midsommarafton ska vi nog inte göra något speciellt, vi har nog tänkt kolla i affären efter sill och färskpotatis men det är tveksamt att det skulle finnas här. Vi skulle kunna klä masten till en midsommarstång och dansa runt den men alla andra på bryggan skulle kolla så konstigt så vi skippar det med.

Så kvällen på Xavante i Brighton blir lugn och fin till skillnad från era firanden där hemma, ni får dricka lite snaps åt oss också och tänka på oss när ni går och lägger er i gryningen, för då kastar vi loss.

Puss & Kram och Glad Midsommar så ses vi snart i Svedala! / Lillgasten (Elina) & Crew



Kommentarer
Postat av: Per, Helsingborg

Hej alla! Verkligen bra jobbat av er alla. Jag och Amanda skall på insjöfiske några dagar utanför Krisianstad tis till torsdag nästa vecka. Om det timar in kanske kommer jag ned till Ystad (om ni går in där) och hälsar på!!

Per

2011-06-25 @ 11:08:44
Postat av: Per

Hej,

glad midsommar på er också. Skönt ni hörde av er det var inte utan att man blev lite orolig.

Befinner mig nu i Borgholm, där vi nog stannar i morgon, har varit kämpigt med långa distanser 170M på 3 dagar (-:

Tisdag är vi nog i Simrishamn och Onsdag i Falsterbo.

Marcus det var nog mig du såg, höll ju på att bunkra inför semestern, det finns ju fler butiker än City Gross i Kurvan (-:

Passa på att uppskatta havsseglingen, snart står ni till rors bland pinnar, kobbar o skär. Då går det inte att ligga på rygg med en GT och låta Auto Piloten styra (-:

Hör av er,

Per

2011-06-26 @ 00:36:31
Postat av: Ralph

Hej och glad tur som det heter pa Norska.

Jag kan tanka mig att det rullar en stund under fotterna, men det ar som med allt annat i livet. Ha det skont och njut av Brighton de dagara ni ar dar. Sen kommer vattnet igen men a andra sidan ar det hematvindar hela vagen???

Kram Ralph

2011-06-27 @ 20:11:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback