Idag är det den 26:e maj och Maria fyller gammal-år

Har tappat räkningen på antal nätter, kan det vara den sjunde tro?
Senaste dygnet har löpt på som det skall. Natten var så behaglig en natt kan vara i en segelbåt på Atlanten.
Dagen har också varit mycket bra, sol och vind men vi har fått en sak emot oss, VINDEN. Det vrider över mer och mer till öst vilket innebär att vi får vinden i nosen, inte bra. Det kan betyda att vi får kanske två dagar till på havet. Okay om vädret är som idag, bara inte min whiskey dunstar bort på Peter´s bar i Horta.
Som sagt en bra seglar dag, delfiner kommer till båten flera ggr per dag. Det är härligt att se dem så nära, man blir glad.
I början hade vi mycket flygfisk men de har försvunnit helt. Appropå fisk, vår fiskare Marcus har ännu inte fått fisk. Vi släpar draget men det är inte ofta han kollar det.
Marie, trevligt att höra ifrån dig. Det låter som om du trivs i lokalen. Hoppas att det också går bra! Ser fram emot en drink på din altan i slutet av juli.
Ralph, tack för ditt positiva tänkande. Den som behöver bli lite mer positiv ombord är Marcus, han längtar verkligen att få komma fram och framför allt att komma hem till Jeanette.
Ove, du är också alltid så positiv, vilket jag verkligen gillar. Det var mycket trevligt att höra ifrån dig. När man väl är hemma så kan vi ta en golfrunda och ett par pilsner!

Att segla på natten utan vindinstrument är lite jobbigt, det blir ficklampa upp på Vindex. Nu har jag uppfunnit en ny liten båtpryl. En LED lampa med solcell och fotocell. Allt ingjutet i en liten plascylinder, en cm hög och diameter som en krona. Självhäftande tejp på undersidan. Helst utan batteri men måste man lagra solenergien till ett batteri så skall även detta vara ingjutet. Går något sönder så skaffar man sig en ny.
Denna Vindexlampa kommer att automatiskt tändas vid mörker och släckas när det blir ljust.
Den skall kosta 99,- kronor i butiken. Klart!!! Vad sägs, en strålande idé tycker i alla fall jag.

Solen är fortfarande uppe och vi seglar nordost. Vriden vinden mer så kanske det blir att göra ett slag i natt eller imorgon. Saatan att det blir kryss på slutet. Nu är det ju inte så jobbigt precis, kanske ett slag per dygn eller så.
Sjömannen ber inte om medvind - Han lär sig segla.
Nu har vi snart laddat batterier i tre timmar så de skall hålla hela natten.
Ha de, vi hörs imorgon. 

Kommentarer
Postat av: Jörgen B

Tjenixen kompis

Antar att sjöbenen funkar.Har just kollat ditt senaste inlägg. hoppas att vindarna fortsätter att följa er vidare mot Sverige. Sitter just nu hos ditt födelsedagsbarn och firar och mår bra. Hoppas att du kan ta dig en wiskey när ditt pass är över.

Antar att vi kan ses när du lägger till vid bryggan i hemmehamnen.förmodar att det dröjer ett tag till. sköt om dig kompis. puss och kram Jugge

2011-05-26 @ 20:56:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback