Stiltje = ingen vind alls

Har aldrig sett ett hav så stilla och blankt. Visst finns det vågor, gammla dyningar från den tiden det blåste.
Jag vill just nu bara kommentera ditt inlägg Per.
Mycket bra gjort att göra Sthlm Maraton under 5 tim!! Bra jobbat!!! Du har ju långa ben och behöver kanske inte ta så många löpsteg som en annan hade behövt..... Skojar bara, jag hade inte klarat av det du har gjort!

Vi har tagit beslutet att köra på tills huvudtanken helt enkelt tar slut. Vi vet ju inte hur mycket vi har i den....
Sedan har vi cirka 100 liter i dunkar. Enligt våra kalkyler så räcker inte detta till Horta men det kommer troligtvis att räcka till den första ön i Azorerna. Dit har vi cirka 200nm och sedan är det 125 nm ytterligare till Horta. Vi passerar den första ön och har vi ej fått någon vind dit då går vi in där och tankar upp diesel. En sådan där Formel 1 tankning du vet.
Vi har ännu ej haft någon Raviolimiddag men vi har nu två gånger gjort vad jag kallar Per´s blandning. Vi gillar den alla och receptet är från dig, tonfisk, kokt hackat ägg, majonäs och hackad lök. Lite svart peppar tar vi också i. Detta var bl a dagens frukost kombinerad med lunch.

Vi har ännu ej fått dagens väderrapport så återkommer till kvällen.

Kommentarer
Postat av: Ralph

Hej Bengt,

Konstigt for nar man tittar pa kartan sa ska vinden komma fran 117 grader och vara pa 18.9 knots.

Men rapporter och verkligheten verkar inte stamma.

Ralph

2011-05-29 @ 17:44:48
Postat av: Per

Tjena,

lite stel idag men har bunkrat upp båten och slussat ut. Det verkar bli "tufft" väder i morgon 7-10 tvärsemot och säkert vågor på 50 cm upp till en hel meter:-) det är lite skillnad va..

Hoppas ni är framme snart och Markus börjat äta, nudlar tycker jag är bra när man inte är hungrig på sjön, smakar inget men ger lite kolhydrater och buljong.

Ha det gott,

Per

2011-05-29 @ 22:32:00
Postat av: Maria

3,8 knop just nu... men sakta sakta närmar ni er ju ändå, ser inte ut att vara långt kvar nu! De första båtarna är ruggigt nära och ni är inte så värst långt efter!



Hoppas du mår bättre Marcus!

Puss å kram

2011-05-30 @ 19:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback