Vi ligger nästan stilla.

Idag har vi inte kommit långt. Gick motor stora delar av natten som var och idag har vi försökt att segla men det är svårt. Seglen slår fram och tillbaka i gammal dyning. Satte upp Gennacker och då kom vi upp i kanske 2 kn. Inte den heller kunde hålla sig fylld i båtens gugningar. Tog ned efter några timmar.
Vi har spelat kort i sittbrunnen och driver nästan bara.
Vi tänker strax starta motor igen och se hur långt vi kommer med det som finns i huvudtanken. Vi vill komma så nära Horta att vi vet att våra extra dieseldunkar räcker ända fram men dit är det nog 70 nm.

Vi har mat, dricka etc så egentligen har vi inget att klaga på. Vi kan lika gärna sitta här som att sitta i en solstol i Horta men nu när vi nästan är framme så vill vi komma fram!
Luftfläkten till motorutrymmet har gått sönder men det verkar som om att motorn kan leva, utan att bli för varm, utan denna. Kollade oljan i motor och spännde fläktremmen.
Nu har vi mer eller mindre varit utan riktig vind i över en vecka!
Det ser ut att fortsätta på detta vis i alla fall flera dagar framåt.
Vi får se vad som händer men  de sista 230 nm verkar ta mycket lång tid.

Per, du får det bättre på Ålands Hav men kanske inte lika varmt som vi har det.
Beundrar fortfarande dig som sprang Sthlm Marathon! Förstår att du är lite stel. Jag skulle inte kunna gå på flera veckor. Jag skulle heller aldrig komma imål. Ungefär som vi har det nu, inte komma fram.
Natten som var var som sagt väldigt lugn och denna natt vi har framför oss kommer att bli lika som igår natt.
,,,,,,,,,,,,,,,

Kommentarer
Postat av: Per

Tjena,

idag var det tufft, kuligbyar mitt i nosen i säkert 4 tim, sedan härlig segling. För att sedan avsluta med läns i en fruktansvärd dyning på säkert 1 eller 2 meter. Kom iland som en sjörullad och saltstänkt sailor efter 8 timmar i Nynäshamn. Där man fick sig en filemignon med pommes på Freja.

Ni ser, det är bara perspektivet som ändras. Men jag tänker på er f-n det måste vara tufft. Men nu är ni snart där.

Ha det,

Per

2011-05-30 @ 21:35:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback